Kanada'da camiye saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kanada’nın Quebec kentindeki camiyi yatsı namazında hedef alan silahlı saldırıda en az altı kişi öldü, sekiz yaralı hastanelere taşındı. Polisin yakaladığı iki şüpheli gözaltında.

Başbakan Justin Trudeau, olayın bir terör saldırısı olduğunu resmen duyurdu.

Göçmenlere karşı olumlu tavrıyla bilinen Kanada’da yerel zaman dilimiyle akşam saatlerinde bir silahlı saldırı gerçekleşti.

Quebec eyaletinin başkenti Quebec City’deki bir camide yatsı namazı kılınırken silahlı saldırganlar ateş açtı. Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu camide patlayan silahlar en az altı kişinin ölümüne yol açtı.

Yerel basın, saldırganların sayısını üç olarak veriyor. Fransızca yayın yapan Radio-Canada, görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde üç silahlı saldırganın camide ateş açtığını aktarıyor.

Saldırının gerçekleştiği Quebec City İslam Kültür Merkezi’ne çok sayıda ambulans sevk edildi, sekiz yaralı hastanelere taşındı.

Başbakan Trudeau’dan mesaj: Korkak saldırı!

Kanada Başbakanı Trudeau, Twitter hesabından bir mesajla saldırıyı kınadı:

“Bu gece Kanadalılar, Quebec’teki bir camiye korkak saldırıda hayatlarını kaybedenler için üzülüyorlar. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte.”

Polis iki şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.Eyalet genelinde güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Eyalet Başbakanı Philippe Couillard, “Quebec kategorik olarak bu barbarca şiddeti reddeder. Olayda hayatını kaybedenlerle yaralıların ailelerinin acılarını paylaşıyorum” dedi.

Caminin imamı Muhammed Yangui, “Neden burada bu gerçekleşiyor? Bu barbarlık” sözleriyle saldırıyı kınadı.

Kanada Trump’ın mülteci kararına karşı

Kanada Başbakanı Trudeau, son olarak Müslümanların çoğunlukta yaşadığı yedi ülkeye ABD’nin getirdiği geçici giriş yasağına sosyal medyada karşı çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Trudeau, attığı tweetlerde ‘Kanada’ya Hoşgeldiniz’ etiketini kullanarak, “Kanadalılar, inancınıza bakmaksızın zulümden, terörden ve savaştan kaçan sizleri hoş karşılayacaktır. Çeşitlilik gücümüzdür #KanadayaHoşgeldiniz” demişti.

Kanada Başbakanı, aynı zamanda 2015 yılında küçük bir Suriyeli mülteciyi havaalanında karşıladığı fotoğrafını da Twitter’dan paylaştı. Kanada’ya geçtiğimiz 13 ay içinde yaklaşık 40 bin Suriyeli mülteci kabul edildi.

New York Times’ın haberine göre geçtiğimiz Kasım ayından beri ülkeye kabul edilen 16 bin mülteci, Kanadalıların sponsorluklarını üstlenmesi sayesinde gerçekleşti. Trudeau’nun ülkeyi ziyaret turu kapsamında sponsorların en çok karşı çıktığı nokta, mültecilerin gerektiği kadar hızlı ülkeye gelmemesi olmuştu.

 

Gepostet von Centre Culturel Islamique de Québec am Sonntag, 29. Januar 2017

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

936