ABD Suriye’de hava saldırılarına son verecek

ABD’li bir yetkili, ABD askerlerinin Suriye’den çekilme kararı sonrası ülkesinin Suriye’deki hava saldırılarına da son vereceğini söyledi.

ABD’nin Suriye’den tamamen çekileceğini duyuran Beyaz Saray’ın ardından, Başkan Donald Trump “Suriye’de kalmak için bir neden kalmadı” şeklinde bir açıklama yaptı. Son olarak Beyaz Saray, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmeye başladığını duyurdu.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararının ardından ABD’li yetkililerden bir açıklama daha geldi. Buna göre, ABD’nin Suriye’de DEAŞ’a yönelik hava saldırılarını da sona erdirecek.

ABD’li yetkili, askeri güçlerin DEAŞ’a yönelik son operasyonun son aşamasının tamamlanmasıyla birlikte tamamen çekilmeye başlayacağını söyledi. Tüm askerlerin Suriye’den çekilmesinin 60 ile 100 gün arasında süreceği bildirildi.

Öte yandan, Reuters’a konuşan ABD’li bir yetkili, “Karar, Trump ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında Cuma günü gerçekleşen telefon görüşmesinde alındı.” açıklamasında bulundu.ABD’li yetkili, “Takip eden her şey, o telefon görüşmesinde varılan anlaşmanın hayata geçirilmesidir” dedi.

Bu gelişmelerin öncesinde Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning’den “Şu an için bölgedeki ortaklarımızla ve onlar üzerinden çalışmaya devam ediyoruz” açıklaması geldi.

www.yenicag.info

1.6 K