ABD’de sağlık yasası karşıtı protestolar kutlamaya dönüştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın en önemli seçim vaatlerinden biri olarak gösterilen yeni sağlık sigortası tasarısı için Chicago’da yapılması planlanan protestolar, yeterli desteği bulamayan Başkan Donald Trump’ın geri adım atması üzerine zafer kutlamasına haline geldi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan tarafından hazırlanan yeni sağlık sigortası tasarısı için Chicago’da protesto düzenlemek amacıyla bir araya gelen bir grup kişi, yeterli desteği bulamayan Başkan Donald Trump’ın geri adım atması üzerine zafer kutlaması yaptı.

Chicago’daki Trump Tower önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Trump’ın yeni sağlık sigortası tasarısını geri çekmesini kutladı.

Haftalar öncesinden protesto gösterisi olarak planlanan eylem, son dakika gelişmesi üzerine farklı gerçekleşti. Tasarıyı, Trump’ı ve Ryan’ı protesto etmeyi planlayan göstericiler, zafer konuşmaları yaparak eylemi tamamladı.

Etkinlikte, ‘Biz yüzde 99’uz’, ‘Yerle bir etme, düzelt’, ‘Trump’a, Ku Klux Klan’a ve ırkçı ABD’ye hayır’, ‘Sağlık hizmeti ayrıcalık değil, bir insan hakkıdır’ yazılı dövizler dikkati çekti.

Katılımcılar, ‘Sağlık hizmeti insan hakkıdır’, ‘Donald Trump’ın gitmesi lazım’ ve ‘Nefret de yok korku da göçmenler hoş geldiniz buraya’ sloganları attı.

Kaynak: sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

566