ABD'den Türkiye'ye S-400 Ültimatomu: F-35'leri Almak İstiyorsa, S-400'lerden Vazgeçmeli

ABD Senatosu’ndaki Silahlı Kuvvetler Komitesi’nin yeni Başkanı James Inhofe, Türkiye’nin Rusya ile Batı arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi. Inhofe’a göre, Türkiye ABD ile F-35 programında kalmak istiyorsa S-400 füze savunma sistemlerinden vazgeçmeli.

Bloomberg’e açıklama yapan Inhofe, “F-35 programında kalmak istiyorsa Türkiye Rus S-400 sistemini satın alma konusunda daha ileriye gitmemeli” dedi. Inhofe, S-400’den vazgeçmezse Türkiye’nin sekiz partner ülkeden biri olması konusunun yeniden değerlendirileceği konusunda uyardı.

ABD’den Türkiye’ye S-400 Ültimatomu: F-35’leri Almak İstiyorsa, S-400’lerden Vazgeçmeli

Inhofe, “Türkiye önemli bir NATO müttefiki, ancak bu şekilde davranmamalı. Hava savunması konusunda ihtiyaçları da var ancak önemli olan şu: Türkiye Rusya ile Batı arasında bir tercih yapmalı. Rusya’dan S-400 almaya devam ederse bunun sonuçları olacaktır” ifadelerini kullandı.


FÜZE UZMANI ZALOGA: ‘NATO KORKUYOR’

ABD merkezli bir savunma şirketinde çalışan füze uzmanı Steve Zaloga ise NATO’nun Rusya’dan uzmanların Türkiye’ye S-400 eğitimi için gitmesinden endişe duyduğunu söyledi. Zaloga’ya göre NATO, Türkiye’nin Rus uzmanların S-400 radarlarını F-35’lere karşı test etmesine izin vermesinden korkuyor.

www.yenicag.info

1.8 K