ABD`nin Bağımsızlık gününde Trump protesto edildi

ABD’de 4 Temmuz Bağımsızlık günü, Başkan Donald Trump’ın ‘hayali’ doğrultusunda tanklar ve uçakların da yer aldığı askeri nitelikteki bir törenle kutlandı. 

ABD’nin bağımsızlığını kazanmasının 243. yıl dönümü, ülke genelindeki törenlerle kutlandı.

Başkent Washington’daki törene ise Başkan Donald Trump’ın konuşması ve Fransa’nın Bastille Günü’ndeki askeri geçit törenine heveslenerek istediği tanklarla uçakların da yer aldığı özel tören damgasını vurdu.

Washington’da öğle saatlerinde gerçekleştirilen geleneksel kutlamalarda polis, asker, şerif ve kovboyların da katılımıyla geçit töreni düzenlendi. Anayasa Bulvarı’nın iki tarafında toplanan binlerce kişi, geçit törenini ellerinde ABD bayraklarıyla izledi.

70 ton ağırlığındaki Abrams tankları ve üretimine 1940’larda son verilen Sherman tankları, Lincoln Anıtı’nın arkasındaki yolda konuşlandırıldı.
Akşamüstü yapılan ve önceki yıllardan farklı olarak tankların ve savaş uçaklarının da yer aldığı ‘Amerika’ya Selam’ temasıyla düzenlenen özel kutlamada ise Trump, 70 yılın ardından Lincoln Anıtı önünde Amerikalılara seslenen ilk başkan olarak kayıtlara geçti.

www.yenicag.info

558