“ABD’nin Suriye’deki saldırıları gayrimeşru”

Rusya Güvenlik Konseyi, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Suriye’deki saldırılarının gayri meşru olduğunu kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında gerçekleşen Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Toplantıda, Suriye konusu ele alındı ve ABD’nin dün gerçekleştirdiği yeni saldırıya vurgu yapıldı. Bu tür eylemlerin gayri meşru olduğu ve gerilimi azaltma bölgelerini oluşturma süreci ile genel olarak çözümü önemli ölçüde zorlaştırdığı kaydedildi” dedi.
ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları dün akşam saatlerinde Suriye’nin güneyindeki Tayf yakınlarında Suriye ordusuna hava saldırısı gerçekleştirmişti.

RUSYA GÜVENLİK KONSEYİ SİBER GÜVENLİĞİ GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Güvenlik Konseyi üyeleri ülke içindeki durumu ve siber güvenlikle ilgili sorunları değerlendirdi.

Peskov, “Ayrıca ülke içi gündeminden sosyal ve ekonomik sorunları değerlendirildi. Bir kez daha siber güvenliğin sağlanması konusunda görüş alış verişi yapıldı” diye konuştu.

Güvenlik Konseyi toplantısına Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, parlamentonun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Kremlin İdaresi Başkanı Anton Vayno, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov ve Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Sergey İvanov katıldı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.2 K