ABD'nin YPG ziyaretinin nedeni belli oldu

ABD, Türkiye’nin Menbiç’e olası bir operasyonunu engellemek için kentte bir askeri üs kurduğu ortaya çıktı.

ABD, Türkiye ve ÖSO’nun Menbiç’e olası bir operasyonunu engellemek için bölgeye ağır silah ile zırhlı araç sevkiyatı yapıyor.

ABD ASKER YERLEŞTİRİYOR

ABD, bir operasyon olmaması için çoğunluğunu PKK/PYD’li teröristlerin oluşturduğu DSG elindeki Menbiç’te bir askeri üs kurarken, kentin Batı ve kuzey tarafına da askerlerini yerleştirdiği ortaya çıktı.

ÖSO ve Türkiye’nin Menbiç’e bir operasyon düzenlememesi için ABD’nin yoğun bir çaba sarfettiğini belirten DSG yetkilisi, şunları aktardı:

“Türkiye ve ona bağlı ÖSO güçleri Menbiç’e saldırmak için yoğun bir hazırlık yapıyor. Bu hazırlıklar karşısında bizler de hazırlıklarımızı yapıyoruz ve müttefikiimiz olan ABD ile konuşuyoruz. ABD’li askeri yetkililerle görüştüğümüzde Türkiye’nin Menbiç tehdidini aktarıyoruz. Geçen hafta ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel ile Tel Abyad güneyinde bir görüşme yaptık. Görüşmede, Türkiye’nin ‘Menbiç’e saldırırız’ tehdidini konuştuk. Menbiç’e saldırı olması durumunda Rakka operasyonunu mecburen durduracağımızı ve güçlerimizi Menbiç’e sevk edeceğimizi aktardık. Votel bize, Menbiç’e saldırı olmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Ayrıca, saldırının olmaması için Türkiye yetkilileri ile görüşeceklerini dile getirdi. Votel, Menbiç’te ABD askeri sayısını artıracaklarını ve bölgeye ağır silah ile tank göndereceklerini aktardı.”

ABD ASKERLERİ TÜRKİYE’YE KARŞI NÖBET TUTACAK

“Votel’in görüşmesinden iki gün sonra, ABD, Türkiye Menbiç’e müdahale etmesin diye kentte bir askeri üs kurdu. Üsse bayrağını dikti. Bayrağını dikmesiyle, ‘Türkiye’ye ben buradayım, saldırı yapamazsın’ mesajı vermek istiyorlar. ABD askerleri araçlarıyla birlikte Menbiç’in kuzeyinde ve batısında Türkiye’nin olası operasyonuna karşı nöbet tutacaklar. ABD bayrağı takılı zırhlı araçlar şimdi Menbiç’in kuzeyinde konuşlandırıldı. ABD askerleri Menbiç’in batısında da konuşlandırıldı. ABD dün de Menbiç’e tanklar ile zırhlı araçlar gönderdi. ABD’li yetkililer bize Menbiç’in koalisyon güçlerinin koruması altında olacağını ve kenti saldırılar karşısında koruyacaklarının sözünü verdi.”

kaynak: haber7

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

761