Afganistan'ı kana bulayan saldırıyla ilgili ŞOK İDDİA

Çarşamba günü Afganistan’ın başkenti Kabil’de gerçekleşen ve 90 kişinin hayatını kaybettiği, 460 kişinin ise yaralandığı intihar saldırısının ardından Afganistan istihbarat servisinde çarpıcı bir açıklama yapıldı.

Saldırıyı DEAŞ’ın üstlenmesine karşın, Afgan güvenlik birimleri saldırıyla ilgili olarak isyancı Haqqani grubunu ve Pakistan istihbarat servisi ISI’yi suçladı.

Afgan birimlerinden yapılan açıklamada, “Saldırı Haqqani grubu tarafından, Pakistan istihbaratıyla irtibatlı ve onlardan destek alarak hazırlandı” ifadeleri kullanıldı.

Haqqani grubu, Afganistan’ın en acımasız isyancı gruplarından biri olarak biliniyor ve Taliban’la yakın işbirliği yapıyor. Afganistan güvenlik birimleri Pakistan’ı sıklıkla Taliban ve Haqqani’ye destek olmakla suçluyor.

Afganistan’da diplomatik temsilciliklerin ve hükümet binalarının olduğu bölgeye, sabah yoğun saatlerde düzenlenen bombalı araç saldırısı arkasında en 90 ölü bırakmış, Afganistan Sağlık Bakanı ölü sayısının artabileceğini belirtmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’yi arayarak saldırıda hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ilettiği bildirildi.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

782