Afrin Harekatı’nda 59. gün

Dün, ilçe merkezi TSK ve ÖSO tarafından kontrol altına alındı, resmi binalara Türk Bayrağı çekildi. Bugün harekatın 59. gününe girildi. İlçe merkezinde mayın, patlayıcı temizleme faaliyetleri sürüyor. Dün son belde olan Mabadlı da ele geçirildi. TSK’dan yapılan açıklamaya göre harekatta şu ana kadar 3603 terörist etkisiz hale getirildi.

Afrin Harekatı’ndan son dakika haberler. Zeytin Dalı Harekatı’nda bugün 59. gün. 58. günde Afrin ilçe merkezi TSK ve ÖSO tarafından kontrol altına alındı. İlçedeki resmi binalara Türk Bayrağı dikildi. O anlara ilişkin görüntüler de TSK ve AA tarafından paylaşıldı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, Mehmetçik Afrin zaferini komando andı ile kutladı.

Harekat dün, günün ilk saatlerinde başladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 08:30’da ilçede hakimiyetin sağlandığını açıkladı.

3603 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
TSK’dan yapılan açıklamada harekatta şu ana kadar 3603 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar 46 askerin şehit olduğu, 255 askerin ise yaralandığı ifade edildi.

Afrin’i kontrol altına alan Mehmetçiğe seslenen bir komutan, “Bu zafer Çanakkale şehitlerine, ardından bu harekatta şehit olmuş 46 personelimize armağan olsun” dedi.

www.yenicag.info

4.9 K