Afrin operasyonunda 47. gün: Cinderes havadan vuruluyor, karadan kuşatılıyor

Afrin operasyonunun 47. gününde TSK ve ÖSO güçleri, Cinderes’i 7 noktadan kuşattı, sıcak çatışmalar yaşanıyor. Türk jetleri de havadan vuruyor.

Afrin’e açılan en önemli kapılardan biri olan Cinderes’e Türk savaş uçakları hava harekatı düzenleyerek, terör hedeflerini temizliyor. TSK ve ÖSO güçleri ise çatışarak ilerleyişini sürdürüyor. CNNTürk saat 15.19 itibarıyla Türk jetlerinin Cinderes’teki terör hedeflerini vurduğunu duyurdu. Cinderes’in 7 noktadan kuşatıldığı belirtildi.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI VURUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın 47. gününde meskun mahal operasyonu öncesi hareketlilik arttı. Türk savaş uçakları öğleden sonra Cinderes’te tespit edilen terör hedeflerini bir bir bombalayarak temizliyor. TSK ve ÖSO güçleri ise karadan Cinderes kent merkezine ilerleyişini sürdürüyor.

STRATEJİK BÖLGELER ELE GEÇİRİLDİ

Bugün yapılan operasyonlarda Kefercene, stratejik Cinderesi tepesi, Meydanköy Barajı, Şeran güzergahındaki stratejik öneme sahip Medinki Gölü, Hallubi ve Meşalle köyleri TSK ve TSK destekli ÖSO tarafından YPG/PKK terör örgütünden kurtarıldı.

CİNDERES 7 NOKTADAN KAPATILDI

Habertürk’ten Çetiner Çetin’in haberine göre teröristlerin Afrin-Cinderes hattı koparıldı. Cinderes’e meskun mahal operasyonu için hazırlıklar devam ediyor. Cinderes’in çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açılacak. Askeri birliklerin intikali tamamlandı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 2960

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı’nda 20 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2960’a ulaştığını belirterek, “İnşallah bu akşama kadar 3 bini aşar.” dedi.

www.yenicag.info

1.4 K