Ahıska Türkleri sürgününü anma programı Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek

Ahıska Türklerinin Sürgününün 75. yılı sebebi ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Dünya Ahıska Türkleri Birliği’nin (DATÜB) Gürcistan Ahıska’da ve Türkiye Ankara’da ortak program düzenleyecek.

Program şehitler ve 1944 sürgününde hayatını kaybeden Ahıska Türkleri için dualar ile başlayacak, ardından davetlilerin konuşmaları, sürgün tanıklarının konuşmaları, resim, fotoğraf ve kültürel değerler sergisi, sürgün ile ilgili belgesel gösteriminin yapılması ve Ahıska’ya özgü şiir ve müzik dinletileri olarak yapılacak.

DATÜB Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov yapılacak program ile ilgili yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

”Her sene sürgünün anma programlarını gerçekleştiriyor, geçmişte yaşanan acıları unutmadan gelecek nesillerimize aktardığımız bu kültürü yad ediyoruz. Fakat bu acı olayın 75. Yılında ilk defa, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bu anmaları gerçekleştireceğiz. Bu anma programı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahıska Türklerine ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Gerçekleşecek ilk resmi anma programına çok sayıda siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve tabii değerli halkımızın katılmasını bekliyoruz”

www.yenicag.info

1 K