Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı: "16 Nisan'dan sonra uygun tarihlerde Türkiye-AB Zirvesi yapmamız lazım"  

Ak Parti hükümetlerinde 2005-2015 yılları arasında kesintisiz olarak Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı olmuş Parti’nin Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Yeni çağ’a konuştu:

“Hannover’de seçmenlerimizle bir araya gelmemi engelleyenlerle yargıda hesaplaşacağım”

Eker, İstanbul’da düzenlenen bir konferans sırasında Yeni çağ‘ın sorularını cevapladı.

“Türkiye-AB ilişkilerinde yaşanan sıknıtı doğal olarak Ankara’yı farklı arayışlar içine itiyor. Süreç ilerlemezse Şanghay Örgütü üyeliği de dahil olmakla alternatifleri değerlendirecek misiniz?”– sorusunu Ak Parti’nin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı şu sözlerle yanıtladı:

“Türkiye ile AB’yi bir birine bağlayan bir dizi koşullar mevcuttur. Bizim AB’ye karşı verdiğimiz sözlerde hiçbir cayma olmadığı gibi AB bize verdiği sözü tutmadı ve 2004 Zirvesinde Güney Kıbrıs Rum kesimini tam üyeliğe aldı. Oysa dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde “Evet” çıkması durumunda Türkiye’ye de yeşil işik yakılacağı sözü verilmişti. AB’nin Türkiye’yi bölmeye uğraşan terör örgütlerine ılımlı yaklaşması bizim hoşumuza gitmeyen bir olgudur. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin milletimiz tarafından geri püskürtülmesinden sonra FETÖ’ye yapılan kıyak ve gözyummaları da kabullenmemiz mümkün değildir. 16 Nisan’daki referendum sürecinde bir dizi Avrupa ülkesi bize karşı açıkça “Hayır”- cephesi oluşturdular. Ben Almanya’nın Hannover kentindeki seçmenlerimizle buluşmak için gittiğimde akıl almaz engellerle karşılaştım. Bununla ilgili olarak yargıya başvuracağım. Türkiye’nin farklı örgütlere üyeliği gündeme gelebilir, konuşulabilir fakat bizim AB hedefinden vazgeçmemiz sözkonusu olamaz. 16 Nisan’daki referendumdan “Evet” çıktıktan sonra AB’nin bizimle ilişkilerinde daha gerçekçi bir noktaya geleceğine inanıyorum.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

726