Al Bano yarın Taşkent`te konser verecek

22 Ekim`de ünlü sanatçı Al Bano Özbekistan`ın başkenti Taşkent`te konser verecek.

Konser Halklar Dostluğu Sarayı`nde gerçekleştirilecek. O sahneyi kızı Romina Carrisi ile paylaşacak.

Albano Carrisi, 20 Mayıs 1943 tarihinde İtalya, Cellino San Marco’da doğmuştur. Çocukluğundan beri müzik içinde olmuştur. Daha küçük yaşlarda İtalyan şarkıcı Domenico Modugno’dan esinlenerek müzik hayatına atıldı. Popüler müzik dünyasına girebilmek için doğup büyüdüğü San Marco’dan, Milano’ya taşındı.
Milano’da dünyaca ünlü süperstar Adriano Celentano`nun müzik grubu “Clan Celentano” ile çalışmaya başladı. Onlarla birlikte İtalya ve çevresinde turnelere çıkmaya başladı.

Müzik dünyasında “Al Bano” olarak tanınmıştır. 1967 yılında ilk albümü “Nel Sole” yi çıkarttı. O sıralar bir filmde birlikte oynadığı şarkıcı ve şarkı yazarı Romina Power ile tanıştı. Bir süre sonra birlikte söylemeye başladı. 26 Temmuz 1970 tarihinde evlendiler.

Hollanda’nın kenti olan Lahey şehrinde gerçekleştirilmiş olan 1976 Eurovision Şarkı Yarışması’nda İtalya’yı temsilen Al Bano, Romina Power ile birlikte yarı İngilizce yarı İtalyanca bir şarkı olan “We’ll Live It All Again” (Biz bunu tekrar yaşarız) şarkısını seslendirmiş ve yarışma’da 69 puan alarak Yedinci olarak bitirmiştir.

1985 yılında da yine Romina Power ile birlikte Eurovision Şarkı Yarışmasına “Magic Oh Magic” adlı şarkısıyla katılmış, 78 puanla Yedinci olmuştur.

1989 yılında San Remo müzik festivalinde “Felicita” (Mutluluk) adlı şarkısıyla dünyaya mutluluğunu ilan eden ünlü sanatçı, o günlerde eşi Romina Power ve çocuklarıyla ideal bir aile tablosu çiziyordu.

Al Bano’nun büyük kızı 6 Ocak 1994 tarihinde New Orleans’da kayıplara karıştı. Ylena’nın izi bulunamadı. Ağır bir bunalım geçiren Romina Power çocuklarını alıp kocasını terketti.

Albano Carrisi, 26 Temmuz 1970 tarihinde şarkıcı Romina Power ile evlenmiştir. 1999 yılında boşandılar. Ylenia Carrisi (d.1970), Cristel Carrisi, Yari Carrisi, Romina Carrisi-Power, adlarında 4 çocuğu vardır.

Albano Carrisi, 2000 yılından 2005 yılına kadar gazeteci Loredana Lecciso ile birlikte yaşadı. Jasmine (d.2001), Albano Carrisi Jr. (d.2002) adlarında 2 çocuğu vardır.

Agil Bekir

www.yenicag.info

791