Alman Savunma Bakanı'ndan İncirlik açıklaması

Alman Savunma Bakanı Leyen, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan kriz sonrası tartışma konusu olan İncirlik’ten çekilme fikrine karşı olduğunu açıkladı.

Alman Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, Türkiye ile Almanya arasında yaşanan toplantı krizi sonrasında yoğun olarak dillendirilmeye başlanan İncirlik’ten çekilme fikrine karşı olduğunu söyledi.

BU BİZİ GÜÇSÜZLEŞTİRİR

İncirlikten çekilmenin “Türkiye’ye bir mesajdan ziyade, IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyonun işini zorlaştıracak bir adım” olacağını söyleyen Alman Savunma Bakanı, Alman askerlerinin İncirlik’te Türkiye için değil, IŞİD nedeniyle bulunduğunu söyledi. İncirlik’ten çekilmenin Almanya’yı IŞİD ile mücadeleden kopartacağını belirten Von der Leyen, “Bu bizi güçsüzleştirir ve akıllıca bir karar olmaz” dedi.

TÜRKİYE NATO ÜLKESİ KALMALI

Von der Leyen, Türkiye’nin NATO üyesi olarak kalması gerektiğini de söyledi. Türkiye’nin NATO’da çok da kolay bir ortak olmadığını savunan Von der Leyen, “Ancak, kimse NATO dışında kalacak bir Türkiye’nin bizi daha çok dinleyeceği ve ilişkilerin daha kolay olacağını düşünmemeli” dedi.

ALMANYA İNCİRLİK’TEN ÇEKİLMEDEN YANA

Öte yandan, Almanya’da yapılan bir kamuoyu anketi, halkın çoğunluğunun Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilmesi gerektiği görüşünde. Die Welt gazetesi için Civey Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Almanların yüzde 40.8’i askerlerin Türkiye’den başka bir ülkeye kaydırılmasını, yüzde 38.8’i ise Almanya’ya geri çekilmelerini savunuyor. Yüzde 14.8’lik bir kesim ise, İncirlik Üssü’nde kalınmasından yana.
Almanya’nın İncirlik Üssü’nde 270 dolayında askeri ve 6 adet Tornado keşif uçağı bulunuyor.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

678