'Almanya, İncirlik'e alternatif üsler belirledi'

Die Welt gazetesi, Almanya federal hükümetinin, askerlerin konuşlanması için İncirlik Üssü’ne alternatif ararken 8 farklı ülkede askeri üs belirlediğini yazdı.

Die Welt gazetesi, Alman Sol Parti’nin soru önergesine, federal hükümetten gelen yanıta yer verdi. Gazete soru önergesine dayandırdığı haberinde, federal hükümetin Alman askerlerinin konuşlanması için İncirlik Üssü’ne alternatif 8 farklı ülkede askeri üs belirlediğini aktardı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre gazete söz konusu üslerin Kuveyt, Ürdün ve Kıbrıs’ta bulunduğunu belirtti.

Ancak Sol Parti’nin Federal Meclis’te verdiği soru önergesine yanıt veren Alman hükümeti üslerin askeri amaçlara uygun olup olmadığının araştırılması amacıyla bu ülkelere ziyaretler yapıldığını ve ‘askerlerin muhtemel konuşlandırılması konusunda ise herhangi bir görüşmenin yapılmadığını’ açıkladı.

Kıbrıs’taki üslerin Akrotiri ve Paphos adlı üsler olduğu da belirtildi.

Sol Parti’nin dış politika sözcüsü ve soru önergesini hazırlayan Jan van Aken, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, “Görünen o ki federal hükümetin Alman askerlerini İncirlik Üssü’nden başka bir yere sevk etme gibi bir amacı bulunmamakta. Zira federal hükümet asker konuşlandırma konusunda olası başka ülkelerle görüşmede bile bulunmamıştır” dedi.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

804