Almanya'dan PKK mitingine 'evet', Erdoğan mitingine 'hayır'

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger, Erdoğan’ın referandum mitingine izin verilmemesini istedi.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Almanya’da bir referandum mitingi düzenlemesine karşı çıkıyor. Eyaletin İçişleri Bakanı Ralf Jager, “federal hükümetin Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ya da Almanya’nın herhangi bir yerinde bu tür mitinglerin düzenlenmesini önlemesi gerektiğini” savundu.

DW Türkçe’ye göre, Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine açıklama yapan Ralf Jager, “federal hükümetin Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti ya da Almanya’nın herhangi bir yerinde bu tür mitinglerin düzenlenmesini önlemesi gerektiğini” iddia etti. Ralf Jager, “Türkiye iç politikasındaki gerginliklerin Almanya’ya taşınmasının engellenmesi gereğine” de vurgu yaptı.

Bild gazetesi ise, çarşamba günü Ankara’daki diplomatik çevrelere dayandırdığı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mart ayında Almanya’yı ziyaret edeceğini” belirtirken “Erdoğan’ın Mart ayında Strasbourg’u ziyaret edeceğini ve ara durak olarak Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde hangi kent olduğu kesinleşmemiş olmakla birlikte referandum mitingi düzenleyeceğini” öne sürdü.

PKK geçen Eylül ayında Köln’de miting düzenlemişti. Almanya daha önce de 31 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimine karşı yine aynı kentte düzenlenen “Demokrasi Mitingine” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans sistemiyle bağlanıp hitap etmesini de mahkeme kararıyla yasaklamıştı.

kaynak: Odatv.com

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

701