Angela Merkel İlham Aliyev'i tebrik etti

Almanya Federal Cumhuriyeti Federal Başbakanı Angela Merkel Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e tebrik mektubu gönderdi.

Mektupta belirtiliyor:

“Sayın Cumhurbaşkanı. Aziz Aliyev.

Ülkelerimiz arasında 25 yıl önce diplomatik ilişkiler kurulmuştur. İkili ilişkilerimiz çok eski tarihe dayanıyor. İki yüz yıl önce ilk Schwabe muhacirleri modern Azerbaycan’ın topraklarına göç etmişler.

İlişkilerimizin dinamik ve kapsamlı olduğunu 2016 yılının Haziran ayında Almanya’ya yaptığınız ziyaret sırasında kesin olarak teyit ettiniz.

Almanya Sizin ülkemiz ile yakın işbirliği yapmaya hazır olmanızı ve Avrupa’nın değerler topluluğuna katılmak iradenizi alkışlıyor. Emin olabilirsiniz ki, Almanya ülkenizde demokrasinin ve hukuk devletinin gelişmesinde güvenilir partneriniz olarak kalacaktır.

Ben eminim ki, Azerbaycan tüm bölge olarak bölgesel sorunların çözümünden sonra tam olarak potansiyelini geliştirebilecek. Almanya AGİT Minsk Grubu’nun bir üyesi olarak, gelecekte de Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümünde yer alacak ve eşbaşkanların çabalarını destekleyecektir.

Ülkelerimiz arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıldönümü sebebiyle ben Azerbaycan’a barış, refah, ülkelerimizeyse işbirliğinin başarılı bir şekilde sürdürülmesini ve genişletilmesini diliyorum.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

926