Araştırmacı: Avrupa 40 yıl içinde Müslüman olacak

Fransız araştırmacı ve yazar Charles Gave, kendisinin başkanlığını yaptığı Institute des Libertes adlı kuruluşun web sitesinde Avrupa’da yükselen Müslüman nüfusa dair çarpıcı bir yazı yayınladı. Avrupa’da son yıllarda sıkça gündem olan Müslüman sayısının artışına değinen Gave’in analizleri Avrupa başta olmak üzere batı medyasının en çok konuşulan konularından biri oldu.

‘Avrupa Nüfusunun yok olması’ başlığı ile yayınladığı yazıda Gave, artan Müslüman doğum oranlarına dikkat çekti ve Avrupa’nın yerel popülasyonlarının küçüldüğünü söyledi. Fransa’daki doğum oranlarını örnek gösteren Gave, bir Fransız ailenin 1.4 çocuk ortalama ile yaşadığını söylerken, Fransa’daki Müslüman ailelerinin 3.4 ila 4 arası değişen çocuk sayısı ile yaşadığını söyledi.

Gave, bu şekilde giderse Fransa’nın 2057 yılında Müslüman çoğunluğa sahip olacağını söylüyor. Üstelik Gave’e göre bu oran sadece Fransa için değil, Avrupa’nın diğer büyük ülkeleri olan Avusturya, Almanya, İspanya, İtalya, Belçika ve Hollanda’da da bu tabloya yakın durumların geçerli olacak.

Gave, bu oranlara sürekli olarak Avrupa’ya akın eden göçmenlerin ve mültecilerin dahil olmadığını, bunların dahil edilmesi halinde beklenen tarihin kısalabileceğini belirtti.

Gave araştırmasının sonuçları ile ilgili; “Önümüzdeki 30 ya da 40 yıl içinde gerçekleşecek bu durum, ataları modern dünyayı şekillendiren Avrupa nüfuslarının kaybolması olacak. Ve bu nüfuslarla birlikte, eski kıtanın en az beş yüzyıl boyunca muazzam bir başarıya imza atan çeşitli ve tamamlayıcı Avrupa ülkeleri kaybolacak” ifadelerini kullanıyor.

Washington Times’ın haberine göre Gave’in araştırması batı medyasında sıkça tartışılıyor. Pek çok muhafazakar Fransız bu oranların abartılı olduğunu ve böyle bir şeyin gerçekleşmeyeceğini savunuyor. Bazı liberaller ise bu oranların İslam ile alakası olmadığını, Avrupa’da Hristiyanlığın düşüşü ve artan kürtaj oranlarının bu şekilde bir tabloya dönüştüğünü belirtiyor.

Kaynak: risalehaber

www.yenicag.info

1.3 K