ASALA`nın şehit ettiği Türk Askeri Ataşesi anıldı

Kanada’nın başkenti Ottawa’da ermeni terör örgütü ASALA üyesi teröristlerince 27 Ağustos 1982’de katledilen Türkiye’nin Ottawa Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Şehit Albay Atilla Altıkat için anma töreni düzenlendi.

Türkiye’nin Ottawa Büyükelçisi Kerim Uras, Şehit Diplomatlar Anıtı’na Askeri Ataşe Albay Kaya Geçgil ile birlikte çelenk bırakıp yaptığı konuşmada, Albay Altıkat ve tüm şehitlerin acılarının tazeliğini koruduğunu belirtti.

Uras, Türkiye’nin terörün her türlüsüne karşı mücadelede en çok fedakarlıkta bulunan ülkeler arasında yer aldığını belirterek, terör ve şiddetin yüceltilmesinin asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Anma töreninde daha sonra şehit diplomatlar ve kamu görevlileri için Montreal Yunus Camisi İmam-Hatibi Adem Atalay tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Türkiye’nin Ottawa Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Altıkat, 27 Ağustos 1982 sabahı işine giderken kırmızı ışıkta durduğu sırada, ASALA mensubu teröristlerin çapraz ateşi sonucu şehit düşmüştü. Kanada’da öldürülen ilk diplomat olan Albay Altıkat’ın şehadetinin üzerinden 37 yıl geçmesine rağmen katilleri hala bulunamadı.

Türkiye, 2012 yılında Altıkat’ın öldürüldüğü yere, Şehit Diplomatlar Anıtı yaptırarak ASALA terörüne kurban verilen şehit diplomatları ölümsüzleştirmişti.

www.yenicag.info

767