Aşırı zayıf mankenlere yasak geldi

Aşırı zayıf mankenlerin moda ve gösteri dünyasında boy göstermesi, Fransa’da yasaklandı. Artık modellerin, vücut kitle endeksine (BMI) bakılarak kişinin genel fiziksel sağlığını gösteren ve doktordan özel olarak alınan bir belge edinmesi gerekecek. Böylece modeller doktordan aldıkları bu belge ile iş başvurusu yapabilecek.

Ancak, vücut kitle endeksi Dünya Sağlık Örgütü’nün kabul ettiği 18.5’ten düşük olan mankenler başvuruda bulunamayacak. Daha öncede önerilen BMI belge tasarısı Fransa’da çok konuşulmuş ve model ajansları tarafından protesto edilmişti.

YASAYI ÇİĞNEYENLERE CEZA

Ayrıca bu uygulamayla birlikte, 1 Ekim’den itibaren reklam ve tanıtımlarda kullanılan modelleri olduğundan daha zayıf gösteren fotoğraflara rötuş yapıldığına dair bir ibare konma şartı da getirildi.

Bu yeni düzenlemenin, dergi, gazete, internet ve billboarda dahil olmak üzere tüm alanlarda geçerli olacağı belirtildi. Verilen bu karar doğrultusunda yasayı çiğneyen işverenlere 6 ay hapis ve 75 bin euroya (293 bin TL ) kadar para cezası verilecek.

Kaynak: sabah.com

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

2.3 K