"Aşka Yolculuk" izleyenleri mest etti- FOTOĞRAFLAR

Dün akşam Bakü Yunus Emre Enstitüsü organizasyonuyla dil ve gönül üstadı olan Yunus Emre’nin hayatı, kişiliği, düşünceleri, tasavvufa getirdiği derinlik ve evrensel insan sevgisini anlatan “Aşka Yolculuk” isimli tiyatro gösterisi gerçekleştirildi.

Senaryosu Bakü Yunus Emre Enstitüsü tarafından yazılan ve 8 aydır çalışmaları devam eden tiyatro gösterisine izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Bu anlamlı ve bir o kadar da güzel organizasyonda Bakü Yunus Emre Enstitüsü tiyatro klübü öğrencileri ile birlikte Azerbaycanlı profesyonel oyuncular da yer aldı. Rövşen Ağayev, Yagut Paşazade, Hikmet Rehimov, Novruz Novruzlu, Perviz Memmedyarov, Esmeralda Abdullayeva, Şamil İbrahimov gibi sanatçıların rol aldığı gösteri Azerbaycan Devlet Musigili Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluştu.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, büyük Türk şairinin hayatını ve düşüncelerini anlatan bu eşsiz geceye katılanları içtenlikle selamladı ve açılış konuşması yaptı. O, Yunus Emre ismini taşıyan bir enstitünün böyle bir tiyatro gösterisine imza atmasının heyecan ve gururverici olduğunu belirtti.

İşte izleyicileri aşkın derinliğine vardıran tiyatro gösterisinden birkaç kare:

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.9 K