ATİB Başkanı: Referandumun ardından Türkiye piyasaları istikrar mesajı verdi  

Azerbaycan Türkiye İş adamları Birliği (ATİB) Başkanı Cemal Yangın, Türkiye’de anayasa değişikliğine yönelik referandum sonucunu değerlendirerek, “Referandumun ardından Türkiye piyasaları istikrar ve gelişim mesajı verdi” dedi.

ATİB Başkanı konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün dünyada bir mali kriz var. Tabii ki Türkiye’nin de bu krizden etkilenmesi normal. Sınırımızda yaşanan Suriye savaşını da unutmamak lazım. Fakat önemli olan krizle etkili bir şekilde mücadele etmek. Türkiye 2000’lı yılların başlarından bu yana uluslararası krizlerle ciddi şekilde mücadele etti ve önemli adımlar attı. Bugün de öyle. Ayrıca bugün krizin uluslararası siyasi krizden kaynaklandığını da unutmamak lazım. Referandumun ardından Türkiye piyasaları istikrar ve kalkınma mesajı verdi. Dünya piyasaları küçülürken uluslararası ekonomi uzmanları Türk piyasasının giderek büyüdüğüne dikkat çekiyor. Fakat referandum öncesi uluslararası yatırımcılar bir bekleyiş içinde idi. Şimdi ise kalkınma temposu artacak. Dolayısıyla referandum sonuçlarını çok önemli ve olumlu gelişme olarak değerlendiriyorum.”

‘SİSTEMİN DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACI VAR’

Türk işadamı Yangın sözlerine şöyle devam etti: “Dünyamız gelişiyor, sistemlerde de değişikliklere ihtiyaç var. Bizim eski sistem de öyle. Tabii bunun için 2019 yılında çalışmalar başlatılacak. Bugün ise o döneme kadar sistemle ilgili altyapı çalışmalar yapılacak. Kanunlar, kararlar, tüzükler ve diğerleri.”

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

767