Avrupa Birliği`ne mektup: Amerika`nın Ortadoğu planını reddedin!

Bir grup Avrupalı eski devlet başkanı, başbakan ve bakan yayınladıkları mektupta Avrupa Birliğini İsrail-Filistin sorununa çözümde, uluslararası hukukun ilkelerine saygı gösteren bir planı teşvik etmeye ve Amerika`nın açıklamaya hazırlandığı yeni Ortadoğu planını reddetmeye çağırdı.

İngiliz “The Guardian” gazetesinde ortak mektup yayınlayan 37 eski devlet başkanı, başbakan ve bakan Donald Trump yönetiminin Filistin konusundaki tekyanlı politikasını kınadı.

Mektupta Avrupa`nın İsrail`in yanısıra var olacak bir Filistin devleti yaratmayan ve Kudüs`ü ortak başkent yapmayan her planı reddetmesi gerektiği vurgulandı.

“Avrupa Birliği`nin İsrail-Filistin çatışmasına çözüme dönük olrak üzerinde anlaşılmış parametrelerini yansıtan, uluslararası hukukun temel ilkelerine saygı gösteren bir planı teşvik etmesi gerektiğine inanlıyoruz.” ifadesi kullanılan mektupta bölgede kalıcı barış için 1967 sınırlarına uygun bir Filistin devletinin yaratılması, tarafların karşılıklı güvenlik kaygılarını giderecek düzenlemelerin yapılması ve Filistinli mülteciler sorununa adi bir çözüm getirilmesi gerektiği aktarıldı.

www.yenicag.info

935