"Azerbaycan basını, Türk ve Rus basını arasında bir köprü" - Uluslarası Sempozyumun 3. paneli  

Bakü’de gerçekleştirilen “Bölgenin geleceği: jeopolitik çağrılar ve perspektifler” isimli Uluslararası Sempozyumun 3. paneli sona erdi.

Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Aleger’in sunduğu “Bölgede bilgi güvenliği ve STK’ların işbirliği” konulu panelde basının önemi vurgulandı.

Panele Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Rus uzman Orhan Cemal, Kazakistan Türk dili Konuşan Gazeteciler Vakfı’nın Başkanı Naziya Bissenova, Girne Amerika Üniversitesi kordinatörü Firuze Aygün Osman ve “The Great Middle East” projesinin direktörü Ali Hacızade konuşmacı olarak katıldı.

Rus basınının son durumu hakkında konuşan Orhan Cemal, Rusya yönetimini “Dış ajanlar” hakkında karar kabul ettiği için eleştirdi. Cemal, bu karar sonrası Rusya’da bazı medya ve sivil toplum kuruluşlarının kapatıldığını söyledi. Rusya basın arenasında yaşananları değerlendiren Orhan Cemal, Rusya’daki birçok medya kuruluşunu Ermenilerin yönettiğini dile getirdi.

Yeni Akıt yazarı, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Azerbaycan ve Türkiye okuyucusu arasında dil bariyerinin olmadığını bu yüzden de haberlere kısa sürede ve hızla ulaşabildiklerini söyledi.

“Azerbaycan basını aynı zamanda Türk ve Rus basını arasında bir köprü rolünü oynuyor”.

Kazakistan Türk dili Konuşan Gazeteciler Vakfının Başkanı Naziya Bissenova, basın ve STK’lar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konuları hakkında konuştu.

“The Great Middle East” projesinin direktörü Ali Hacızade, Avrasya ve Orta Doğu bölgelerinde bilgi güvenliği sorunlarına dikkat çekti.

Not: Uluslararası Sempozyum, Yeni Çağ Medya Grubu, Türkiye Azerbaycan Evi, Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayiciler Birliği tarafından organize edildi.

www.yenicag.info

4.4 K