Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kırgızistan Meclis Başkanı Cumabekov ile görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ile görüşme gerçekleştirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi`nden yapılan açıklamada, Dastanbek Cumabekov’un Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi’nin (TÜRKPA) 9. Genel Kurul toplantısına katılmak üzere gittiği Bakü’de Azerbaycan lideri İlham Aliyev tarafından kabul edildiği bildirildi.

Parlamentolar arası ilişkileri güçlendirme konusu ele alınan görüşmede, tarafların ikili işbirliğini görüştüğü aktarıldı.

Toplantıda, Bakü-Bişkek direkt havayolu, Kırgızistan-Azerbaycan dostluk parkı açılması, Azerbaycan’ın desteğiyle Bişkek’te yeni bir okulun inşası gibi projeler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Cumabekov’un Aliyev ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan liderine Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un sıcak selamlarını ilettiği ve TÜRKPA 9. Genel Kurul toplantısına verimli çalışmalar dilediği vurgulandı.

Diğer yandan, İlham Aliyev’in kardeş ülkeler olan Kırgızistan ve Azerbaycan arasındaki ekonomik, turistik ve kültürel bağları güçlendirme olanakları hakkında konuşarak, “Tarih ve kültürde ortak köklerimiz var. Bu nedenle, Türk dili konuşan ülkeler Konseyi ve TÜRKPA çerçevesinde işbirliğine büyük önem vermeliyiz.” ifadesine yer verdiği belirtildi.

www.yenicag.info

618