Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay`ı kabul etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın başkanlığında temsilci heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye ararsındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin ilerletildiğini, ekonomik ilişkilerin daha yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Aliyev, Azerbaycan`da faaliyetlerini sürdüren çok sayda küçük ve orta Türk işletmelerin olmasının iki kardeş ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da üst düzeye ulaştığının bir göstergesi olduğunu belirtti ve ticaret devriyesinin yüzde 20 artarak 3 milyar dolara ulaşmasından memnunluğunu ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın selamlarını Aliyev`e iletti ve Bakü`nün işgalden kurtulmasının 101. yıldönümü münasebetiyle Aliyev`i tebrik etti. Oktay, Karabağ konusunda her zaman Azerbaycan`ın yanında yer aldıklarını bir daha vurguladı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Oktay`a Cumhurbaşkanı Erdoğan`a selamlarından dolayı minnettarlığını bildirmesini ve kendi selamlarını da Erdoğan`a iletmesini rica etti.

Agil Bekir

www.yenicag.info

657