Azerbaycan Diaspora Dernekleri İtiraz Etti

İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği TBMM’de Türkiye Anayasası ile ilgili tartışmalar sırasında sözde ‘Ermeni Soykırımı’ iddialarını savunan Ermeni asıllı milletvekili Garo Paylan’la ilgili bildirge yayımladı.

Bildirgede şu sözler yazılmıştır:

“Garo propagandacıdır, onun söyledikleri hakikati yansıtmıyor, Türkler tarihin hiçbir döneminde soykırım yapmadı, tam tersi, yaşadıkları bölgelerde hoşgörü ve barışın güvencesi olmuşlar”

Ermeni yanlısı dış güçlerin desteği ile Türklere karşı defalarca soykırım yapıldığını hatırlatan İS-TAD Başkanı Sefer Karakoyunlu bugün de Türklere yönelik aynı politikanın sürdürüldüğünü, sivillerin, Türk diplomatların öldürüldüğünü vurguladı. Bildirgede Türklerin eski ve öz toprağı olan ve Ermeniler tarafından işgal edilen Yukarı Karabağ’da bir tane bile Türkün yaşamadığı hatırlatılıyor, bu bölgelerde Türklere ait yüzlerce tarihi anıtın, camilerin ve diğer önemli yapıların yıkıldığını, Azerbaycan isimlerinin tarihten silindiği belirtiliyor.

Garo Paylan’ın dikkatine tarih boyunca Ermenilerin Türklere karşı soykırımı gerçekleştirdiğini çeken bildirge yazarları, soykırımın asıl izini görmek için Türkiye ve Azerbaycan’daki toplu mezarlıklara, bir gecede 613 kişinin katledildiği Hocalı kentine bakmayı tavsiye ediyor.

“Türkler Ermenilere karşı soykırım yapsalardı, bugün Garo Paylan gibiler TBMM’de temsil olunamaz, binlerce Ermeni ise Türkiye’de özgür ve mutlu yaşayamazdı. Bugün Türk halkının vergisi hesabına Türkiye devletinden maaş alan Garo Paylan ve onunla aynı düşünceyi paylaşanların Türkleri soykırım yapmakta suçlama iddiaları kabul edilemez “- İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği’nin açıklamada şöyle deniyor.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

787