Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: “Askerimizin naaşı hala iade edilmedi”

“Ermenistan uluslararası hukukun, özellikle de Cenevre Sözleşmesi’nin koşullarını bozarak Ermeni propagandası sonucu hayatını kaybetmiş askerimiz Cengiz Kurbanov’un naşını geri vermiyor.”

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nın sözcüsü Hikmet Hacıyev bunu basına yaptığı açıklamasında söyledi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı uluslararası kurumlara konuyla ilgili bilgi verse de, Ermenistan yine de insanlığa yakışmayan tavır sergilemekte devam ediyor.

“Bu Ermenistan’ın bölgede barış için tehdit oluşturduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Böylesine eylemlerin gerçek amacı sorunun çözümünü engellemek ve durumu daha da gergin hale sokmaktır. Sınırda yaşanan olayları bizzat Ermenistan devleti gerçekleştiriyor.”

Hacıyev, ayrıca Ermenistan’ın Toplu Güvenlik Anlaşması Örgütü’nü sürece sokarak bölgesel barış ve güvenliği ciddi tehdit altına aldığını da ekledi.
“Ermenistan’da ve Ermeni diasporasında bazı sağduyulu güçlerin sorunun çözümüyle ilgili olumlu ve yapıcı görüşlere sahip olmasına rağmen, Ermenistan’ın askeri ve siyasal çevreleri çözümün sağlanmasına asla izin vermez. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmiyor, böylece bölgede saldırgan politikasını sürdürüyor. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili kurumların son açıklamaları da bunun net örneğidir.”

29 Aralık sabah saatlerinde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin keşif kolu Azerbaycan – Ermenistan devlet sınırını geçmeye kalkışırken taraflar arasında çatışma çıkmıştır. Çatışma sırasında düşman tarafı çok kayıp verdiği için geri çekilmek zorunda kalmıştır. Olay sonrası Azerbaycan askeri Kurbanov Cengiz Salman oğlu kaybolmuş, daha sonra öldürüldüğü anlaşılmıştır/

yenicag.info

www.yenicag.info

892