Azerbaycan Gençler Fonu'nun desteği ile İSTİKLAL Uluslararası Bilgi Yarışması Düzenlendi- İstanbul'dan renkli görüntüler

Kızılbaş Gençleri Bilgilendirme Sosyal Birliği, Azerbaycan Gençler Fonu’nun desteği ile İstanbul’da İSTİKLAL isimli Uluslararası Bilgi Yarışması düzenliyor.

Yeni Çağ Azerbaycan’ın haberine göre; şimdiye kadar Türkiye’de ilk kez düzenlelen bu bilgi yarışmasına 30’dan fazla takım katıldı. Yarışma Azerbaycan ve Türkiye’nin İstiklal Marşlarının seslendirilmesiyle başladı.

PROJENİN ANLAM VE ÖNEMİ

Açılış konuşmasını yapan Kızılbaş Gençleri Bilgilendirme Sosyal Birliği Başkanı Agil Alesger, projenin önemini şöyle ifade etti:

“Proje çerçevesinde Türkiye’de öğrenim gören yerli ve yabancı öğrenciler arasında Azerbaycan’ın tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisine dair takımlararası bilgi yarışması düzenliyoruz. Bugün burada yerli ve yabancı öğrencilerden oluşturulmuş 30 takım yarışıyor. Yarışma sonucunda birinci olan takım (3 kişilik takımlar) Azerbaycan’a seyahet etme şansı kazanacak. İSTİKLAL Uluslararası Bilgi Yarışması`nın temel amacı, Türk ve yabancı öğrencilere Azerbaycan’ı doğru şekilde tanıtmak, gençlerde entellektüel aktivitelere ilgiyi artırmak ve onların daha da kaynaşmasını temin etmektir. Bize verdikleri destek nedeniyle Azerbaycan Cumhuriyeti Gençler Fonu’na teşekkür ediyorum.”

Gençler Fonu yetkilisi Mübariz Gadirov ise konuşmasında temsil ettiği kurumun faaliyetinden, gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. Gadirov, Azerbaycan’da izlenen gençler politikasında Fon`un önemli rol oynadığını belirtti.

Daha sonra konuşma yapan Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, millet vekili Şamil Ayrım, Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin tarihi köklerine değindi ve projenin stratejik önem arz ettiğini vurguladı.

Azerbaycan Başkonsolosu Hayyam Taşdemirov, bu gibi yarışmaların Azerbaycan ile Türkiye arasında stratejik ortaklık ve kardeşliğe büyük katkı sağladığını belirtti.

Taşdemirov’un ardından Türkiye Azerbaycan Derneği (İSTAD) Başkanı Sefer Karakoyunlu konuşma yaparak projenin Azerbaycan`ın Devlet Bayrağı Günü arafesinde düzenlenmesinin oldukça anlamlı olduğunu ifade etti.

 

www.yenicag.info

983