Azerbaycan İzciler Birliği Başkanı: Bu, önemli bir konu  

Azerbaycan Scouts (İzciler) Birliği Başkanı İlyas İsmayıllı, Azerbaycan’ın Gebele ilinde gerçekleştirilen 13. Dünya Scouts Gençler Formu’yla ilgili düşüncelerini Yeniçağ’la paylaştı.

120 Milli Scout Teşkilatından 320 temsilcinin katılımıyla düzenlenen forum ve konferans bu alana yönelik dikkatin düzeyini yükseltti.

“Azerbaycan İzciler Birliği 1997’de oluşturuldu, 2000 yılındaysa Dünya Scouts Harekatı Teşkilatı’nın üyesi oldu. 20 yıllık iş hayatımızda biz şahısların tüm yönleriyle gelişimini ilke edindik, şu anda bağımsız hayata hazır izcilerde gözle görülebilir bir ilerleme var. 2014-2017 arasında yerel düzeyde 210 proje ve program gerçekleştirildi, harekatın en başarılı isimleri uluslararası etkinliklere katılarak ülkemizi temsil ettiler.

Başkan, birlik üyeleri için her yıl programlar ve yaz okullarının düzenlendiğini belirtti:

“16 bölgeden 1750 üzv üyemiz var ve hala da gelişmeye devam ediyoruz. Bazı ülkelerde izcilerin sayısı bir milyonun üzerinde. Amaç vatansever toplum ve sağduyulu vatandaşların yetiştirilmesidir.

Bu yüzden de bir çok ülkede devlet tarafında teşkilata çok yönlü destek veriliyor. Bence, bu, Azerbaycan’da da çök önemli bir konu. Çünki scouting yeni neslin boş zamanlarını daha etkili bir biçimde değerlendirmesini ve onların yanlış adımlar atmamasını sağlıyor”

Yenicag.Info

www.yenicag.info

969