Azerbaycan: "Özbekistan`ın bu kararı bizim için özel anlam taşıyor"

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Özbekistan`ın Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi`ne katılma kararı ile ilgili bildiri yayınladı.

Bildiride, Özbekistan`ın bu kararının Türkdilli ülkelerin birliğinin sağlamlaştırılmasında önemli bir adım olduğu vurgulandı:

“2009 yılında Nahçivan anlaşması ile yaratılan ve şimdiye dek Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye`nin üye olduğu TDKÜ`ye yeni bir Türkdilli ülkenin – Özbekistan`ın katılma kararı açıklandı. Bu kararından dolayı kardeş Özbekistan`ı tebrik ediyoruz.”

Dışişleri bakanlığının yayınladığı bildiride Özbekistan`ın Konsey`e katılma kararının Nahçivan anlaşmasının 10. yıldönümüne tesadüf etmesinin Azerbaycan için özel anlam taşıdığının altı çizildi:

“Özbekistan`ın TDKÜ`ye katılma kararının Nahçivan anlaşmasının 10. yıldönümüne tesadüf etmesi Azerbaycan için özel bir anlam taşıyor. Bu yıl 15 Ekim`de Bakü`de gerçekleştirilecek Türk Konseyi`nin 7. Zirve görüşmesinde Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev başkanlığında kardeş ülke Özbekistan`ın temsilci heyetini selamlamak bizim için şerefli ve hoş bir fırsat olacak.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.3 K