Azerbaycan partilerinden Avrupa'ya sert tepki: "Türkiye'nin ve Türk milletinin yanındayız"  

Azerbaycan’ın bir grup muhalefet partisi bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye karşı kabul edilemez davranışlarını kötüleyen bildiri kabul etti.

Tr.Yeniçağ.Az‘ın haberine göre, Klasik Halk Cephesi Partisi’nin Başkanı Mirmahmud Miralioğlu, Demokrat Parti Başkanı Serdar Celaloğlu, Vatandaş ve Kalkınma Partisi Başkanı Ali Aliyev, Halk Partisi’nin Başkanı Penah Hüseyn, Özgürlük Partisi Başkanı Ahmet Oruç, Büyük Azerbaycan Partisi (BAP) Başkanı Elşad Musayev, Liberal-Demokrat Parti Başkanı Fuad Aliyev ve Aydınlar Partisi Başkanı Gulamhüseyn Alibeyli’nin imzaladığı bildiride Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yönelik eylemleri Türkiye düşmanlığı ve İslamafobi olarak değerlendirildi:

“Hollanda resmi dairelerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümet üyelerine ve Türk vatandaşlarına karşı ayrımcılık ve şiddet hareketleri tarafımızdan kararlılıkla kınanmaktadır. Dünya medyasında bu olayla ilgili yayımlanan görüntülerdeki nezaketsizlik ve barbarlığı hiçbir sosyal güvenlik gerekçesi haklı çıkaramaz ve bu konuda söylenenler açık riyakarlıktan başka bir şey değildir.

Türkiye’nin yönetim alanında anayasa değişiklikleri ile ilgili yapacağı referandumu Türkiye vatandaşlarının kendi hakkı sayıyor, hangi seçimi yapacaklarını tamamen onların kararına bırakıyor ve bu konuda hiçbir taraf tutmayarak şunu düşünüyoruz: Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde bu kampanya bünyesinde cereyan edenler maalesef son dönemde bu coğrafyada kök atarak genişleyen Türkiye düşmanlığı ve İslamafobinin göstergesi izlenimi veriyor.

Avrupa’nın demokratik kamuoyu bu meselelerin farkında olmalı ve ülkelerindeki antidemokratik güçlerin karşısına geçmelidir. Hangi coğrafyada, hangi ülkede olursa olsun anti-Türkiye hareketleri Azerbaycan için milli meseledir; siyasi tutum ve jeopolitik sempati ne olursa olsun, her birimiz bu konuda Türkiye düşmanlarının karşısında, Türkiye’nin ve Türk milletinin yanındayız “.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

896