Azerbaycan toprağı Kelbecer'in işgalinde PKK terör örgütü de yer almış- ŞOK VİDEO

Bugün aynı zamanda Kelbecer’in işgalinin 24. yıldönümü…

2 Nisan 1993 yılında Ermenistan Azerbaycan’ın arazisine göre en büyük ili olan Kelbecer’i işgal etti. İşgal sırasında Ermenistan silahlı güçlerine Rus askeri güçlerinin yardım ettiğine dair çok sayıda deliller var.

Şimdi yayınladığımız videodaysa Kelbecer’in işgalinde Ermeni ve Ruslarla birlikte PKK terör örgütünün de yer aldığı ortaya çıkıyor. Türkiye ve diğer ülkelerden gelerek askeri operasyonlara katılan PKK’lılara Ermenilerin bir takım vaatleri olmuştur.

İşgalden önce Kelbecer, Laçın, Gubadlı, Cebrail, Zengilan bölgelerinde Azerbaycan Türkleri ile birlikte hiç bir sorun olmaksızın yaşayan Kürtler arasında da bu hain plana uyanlar olmuştur.

Moskova ve Erivan tarafından planlanan “Kürt özerkliği” planına sovyet istihbaratçısı, uzun yıllar Azerbaycan’da çalışmış Mamed Babayev öncülük etmiştir. Onun yardımcısıysa Kırgızistan’da KGB çalışanı gibi yetişmiş Nahçıvan ve Şirvan’da resmi kurumlarda önemli vazifelerde çalışmış Vekil Mustafayev’dir. Laçın’ın işgali zamanı 30 40 kişiyle birlikte “Kafkasya Kürdistanı” ilan etmiş kendisini ise başbakan olarak tanıtmıştır. Mustafayev şimdiye kadar bu bölücü faaliyetini sürdürmekte. O son olarak 2014 senesinde Azerbaycan’daki Kürtlere çağrıda bulunarak Ermenistan’ın yardımıyla “Kürdistan” yaratmak için Laçın’a gitmeyi teklif etmişti…

Onlar Kelbecer’in işgali zamanı şehit olmuş Azerbaycan Türkleriyle birlikte Kürtlerin ruhu karşısında da hain planlarına devam etmişler. Ermenilerse onları kullanarak bir kenara attı.

Kelbecerin işgalinde yer almış PKKl’ının şehrin tam ortasında görüntülendiği videoyu sizlerle paylaşıyoruz:

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

2.5 K