Azerbaycan ve Türkmenistan Cumhurbaşkanları görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov`la bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan`da gerçekleştirilen Bağlantısızlar Hareketi Devlet ve Hükümet Başkanları 18. Zirvesi kapsamında Azerbaycan`da bulunan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov`la görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi`nden aktarılan bilgiye göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Aliyev, Berdimuhammedov`u Azerbaycan`da görmekten memnuniyyetini dile getirerek Azerbaycan ve Türkmenistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerine dikkat çekti.

Aliyev, Azerbaycan ve Türkmen türkleri arasında asırlara dayanan ilişkilerin olduğunu vurguladı:

“Sayın Berdimuhammedov. Sizi Azerbaycan`da tekrar görmek sevindirici. Geçtiğimiz haftalarda Türkmenistan`da Bağımsız Devletler Topluluğu Devlet Başkanları Zirvesi`nde sizinle bir araya gelmişdik. Biz sizinle sık-sık görüşüyoruz. Tabi ki, ikitaraflı ilişkileri müzakere etmek için böyle bir fırsatı kaçıramazdık.

Ülkelerimiz arasındaki kardeşlik, dostluk ilişkilerinin asırlara dayanan tarihi temeli var. Biz de bu tarihi gelenekleri devam ettiriyoruz. Size bir daha tüm içtenliğimle “Hoş geldiniz!” diyor ve Bağlantısızlar Hareketi Zirve Görüşü`ne en yüksek seviyede katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov, Cumhurbaşkanı Aliyev`e samimi sözlerinden dolayı teşekkür ederek iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti:

“Sayın İlham Aliyev. Samimi sözleriniz ve davetiniz için teşekkür ediyorum. Bu Zirve Görüşü istikrar, güvenlik ve barışın daha da sağlamlaştırılmasında önemli rol oynuyor. Türkmenistan barış taraftarı olan bir ülke.

Azerbaycan ve Türkmenistan arasındaki ilişkilerden bahsedecek olursak, siyasi anlamda bu ilişkiler çok yüksek seviyede. Ekonomik alanda da ilişkiler hızlı bir şekilde ilerliyor. Enerji güvenliği konularında da aynı tutumda olmamız çok sevindirici bir durum. Biz bugün ulaşım ve ulaştırma konularını da birlikte daha da üst düzey seviyelere taşıyoruz. Tüm bunlara göre size teşekkürümü ifade etmek istiyorum.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.2 K