Azerbaycan'da Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı oluşturuldu  

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı’nın oluşturulması hakkında talimat imzaladı.

Tr.Yeniçağ.Az‘ın haberine göre, talimatla Ulaştırma Bakanlığı İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı ile birleştirilerek, Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı oluşturulacak.

Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı hakkında projede, ayrıca bakanlığın yapısı ve elemanlarının genel say sınırı önerilerini iki ay içinde hazırlanarak cumhurbaşkanına sunulması Bakanlar Kurulu’na emr ediliyor.

Ramin Guluzade

Bakanlar Kurulu’na Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı’nın oluşturulması ile ilgili başkanın düzenlemelerini ile ilgili önerilerini iki ay içinde hazırlamak, Bakanlar Kurulunun düzenleyici işlemlerinin mutabakatı üç ay içinde sağlamak ve merkez icra organlarının düzenleyici işlemlerinin mutabakatı kontrol etmek ve bunun uygulanması konusunda beş ay içinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı’na bilgi vermek emr edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in uygun emrine göre, Ramin Guluzade ulaştırma, iletişim ve yüksek teknolojiler bakanı olarak atandı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

736