Azerbaycan'dan Türkiye'ye destek: Hollanda'nın yaptığı diplomasi etiğine sığmıyor  

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik engellemelerinin diplomasi etiğine sığmadığını söyledi.

Trend haber ajansına konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Resmi sözcüsü Hikmet Hacıyev, Batı’nın ‘temelsiz eleştirilerine’ alışık olduklarını ifade etti.

‘ÖNYARGILI VE DEĞERLERİYLLE ÇELİŞEN ADIMLAR’

Hacıyev, şunları kaydetti: “Hollanda bazı Avrupa kurumları ile Avrupa Parlamentosu’nun muhtelif kesimlerinin diğer ülkeleri temelsiz olarak eleştirmesine alıştık. İnsan hakları ve demokrasiyi temel ilke edinen Hollanda’nın Türk mercilerine yönelik eylemleri, ülkede Türk toplumunun özgür şekilde toplanmasına engel olması ve onlara karşı güç kullanması, önyargılı ve değerleriyle çelişen adımlardır.”

‘ADIMLAR VİYANA KONVANSİYONU’NA AYKIRI’

Hacıyev, devam etti: “Bu adımlar, diplomatik ve konsolosluk ilişkilerine dair hem Viyana Konvansiyonu’nun, insan haklarının, hem de toplanma ve ifade özgürlüğünün ciddi ihlalidir. Bunlar diplomasi etiğine aykırıdır.”

‘YABANCI DÜŞMANLIĞI ORTADAN KALKMALI’

Azerbaycan Dışışleri sözcüsü, sözlerine ekledi: “Yaşanan gelişmeler şunları ortaya koydu: Avrupa’da var olan İslam ve yabancı düşmanlığı ve diğer ırkçı eylemler ortadan kalkmalıdır. Hoşgörü, diyalog ve çokkültürlülüğün geliştilirilmesi şart.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

634