Azerbaycan`ın Milli Kahramanı Çingiz Mustafayev`in ismini taşıyan radyo istasyonu satışa çıkarıldı

Azerbaycan`ın Milli Kahramanı Çingiz Mustafayev`in ismini taşıyan radyo istasyonunun satışa çıkarılması haberi Azerbaycan`da büyük yankı uyandırdı.

ANS Şirketler Grubu Başkanı, Çingiz Mustafayev`in kardeşi Vahid Mustafayev konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Mustafayev, kardeşinin ismini taşıyan ANS ÇM radyo istasyonunun satışa çıkarılması haberini şaşkınlıkla karşıladığını bildirdi:

Vahid Mustafayev

“ANS ÇM Kafkasya`nın ve Orta Asya`nın Azerbaycan`da kurulmuş ilk FM radyo istasyonu. Burada önemli olan şey bu istasyonun Karabağ savaşı zamanı şehit olmuş bir gazetecinin, Milli Kahramanın ismini taşıyan tek Kitle İletişim Aracı olması. Bu, gençlerin vatanseverlik ruhunda terbiyesi açısından çok önemliydi. ANS hiçbir zaman siyasete karışmadı, şimdi de krışmıyor ve karışmayacak ta.

Radyo istasyonunun satışa çıkarılması haberini şşkınlıkla karşıladık. Azerbaycan`da FM radyo istasyonları diğer ülkelerden az ve burada kullanılmayan çok sayıda radyo frekansı var. Peki niye özellikle 102 FM satışa çıkarılıyor?

Biz bu ihaleyi almak için Milli Televizyon ve Radyo Konseyi`ne baş vurduk. Fakat bize engeller yaratıldı. Ama biz yılmadık ve belgelerimiz kabul edildi. Bakalım bundan sonra ne olacak.”

www.yenicag.info

1.1 K