Azerbaycanlı iş adamına suikast girişimi - Polis neden cinayeti araştırmıyor?

İstanbul Merter`de azerbaycanlı iş adamı Rasim Babayev`e silahla 4 el ateş edilmesi ve iş adamının ayağından yaralanması hakkında haberleri sizlere sunmuşduk.

Olayın Temmuz ayında gerçekleşmesine, olayla ilgili şikayette bulunulmasına ve her şeyin güvenlik kamerasınca görüntülenmesine
rağmen Merter Polis Merkezi Amirliği`nde olay yeterince araştırılmıyor.

Bu olaydan sonra Rasim Babayev ailesini Azerbaycan’a gönderdi ve kendisi şimdi İstanbul’da tehdit altında yaşıyor.

Peki polisin olayı aydınlatması ve daha ciddi araştırması için Babayev ölmeli miydi? Merter polisinin bu hareketsizliği birçok soruları yanıtsız bırakıyor.

Olaya Azerbaycan tarafının da kayıtsız kaldığı görünüyor. Ne Azerbaycan`ın Türkiye Büyükelçiliği, ne de Konsolosluğu olayla ilgilenmiş. Yurt dışında yaşayan azerbaycanlıların sorunları ile ilgilenmeli olan büyükelçiliğin bu olayla neden ilgilenmediği de bilinmiyor.

Şunu hatırlatalım ki, azerbaycanlı iş adamı Rasim Babayev akşam saatlerinde ailesi ile birlikte evine dönerken yaşadığı binanın önünde silahlı saldırıya uğramış ve açılan ateş sonucu ayağından yaralanmıştı. Yaralı derhal hastaneye ulaştırılmış ve gerekli tıbbi muayeneleri yapılmıştı. Araştırmalarımız sonucu yaralı şahsın Azerbaycanlı iş adamı Rasim Babayev olduğu öğrenilmişti.

www.yenicag.info

936