Bağımsızlık Günü’n kutlu olsun, kardeş Kazakistan!

Bugün Kazakistan Cumhuriyeti’nin her sene 16 Aralık’ta kutladığı özel bir gün – Devlet Bağımsızlığı Günü. Bu tarihi gün sebebiyle Kazak kardeşlerimizi gönülden kutluyorum.

                                                                                                        Agil Alesger

Bugün Kazak halkının dünyaya Bağımsızlığını ilan etmesinden tam 26 sene geçiyor. Şu anda Kazak halkı devlet bağımsızlığının sağladığı imkanların tadını çıkarıyor. Kazakistan bağımsızlık döneminde jeopolitik arenada kendi mevzilerini güçlendirerek, dünyanın hızla gelişen ülkelerinden birine dönüştü. Ayrıca, Kazakistan Avrasya bölgesinin en önemli devletlerinden biri olarak dünyadaki siyasal ve ekonomik süreçlere etkin bir biçimde katılıyor.

Bu başarıların elde edilmesinde büyük çaba sarf eden Kazak halkının Milli Lideri Nursultan Nazarbayev kendi ülkesini günden güne daha da ileri basamaklara taşıyor. Ülke vatandaşlarının büyük bir kısmının desteği ve vatanseverlik duygusu Kazak lidere devletin temellerini ve ulsal ekonomiyi güçlendirmek için büyük imkanlar sağlıyor.

Bağımsızlık kazandıktan sonra tüm alanlarda gerçekleştirilen reformlar sayesinde Kazakistan, ekonomik gelişim temposu açısından dünyanın önde gelen ülkeleriyle aynı listede yer alıyor. Küresel ekonomik krize rağmen, Kazakistan yönetiminin akıllıca düşünülmüş stratejisi sayesinde ülke ekonomisi olumsuzluklardan etkilenmiyor ve halk refah içinde yaşıyor.

Kazakistan’in jeopolitik ve jeoekonomik arenada elde ettiği başarılar tüm Türk dünyasının göğsünü kabartıyor. Kazakistan’in gelişimi – tüm Orta Asya’nın yükselişi demek. Büyük bir araziye, stratejik coğrafi konuma, zengin doğal kaynaklara, petrol ve doğalgaza sahip olan Kazakistan’ın öncülüğüyle bölgenin diğer ülkeleri de gelişiyor.

Bugün Kazakistan’ın devlet bayrağı tüm uluslararası teşkilatların binalarının önünde dalgalanmakta. Kazakistan, çok önemli uluslararası zirvelere ve konferanslara ev sahipliği ediyor. Tüm bu başarıların elde edilmesinde Kazakistan lideri ve onun takımının ülkede oluşturduğu siyasi istikrarın büyük önemi var.

Kendi adıma, Azerbaycan halkı adına kardeş Kazakistan’a daha büyük başarılar ve sürekli gelişim diliyorum!

Bağımsızlık Gününüz kutlu olsun, kardeşlerim!

Agil Alesger

“Yeni Çağ” Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni

www.yenicag.info

2.6 K