Bakü'de 5. Küresel Forum başlıyor  

Bugün Azerbaycan’da 5. Küresel Bakü Forumu düzenlenecek. Foruma Letonya Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis, Montenegro’nun Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Makedonya lideri George İvanov, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, Bosna Hersek’in Yönetim Kurulu Başkanı Mladen İvaniç katılacaklar.

Diaporla İş Devlet Komitesi’nin desteği ve Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi’nin organizasyonu ile “Uluslararası ilişkilerin geleceği: güç ve çıkarlar” konusunda yapılacak forumda 53 ülkeden 300’e yakın kişi katılacak.

Forum 7 alan üzere yapılacak. “Transatlantik ilişkilerin geleceği: Siyasi realizm’e dönüş”, “Modern dönemde terörizmle mücadelede nasıl galip gelinebilir? Hangi araç, yöntem ve strateji uygulanmalıdır? “,” Modern uluslararası ilişkilerin düzene sokulmasında hangi ittifakların kurulması gerekli? “,”Uluslararası ilişkilerde Çin’in rolü: Eski kuralların uygulanması yöntemlerinin müzakeresi”,” Avrupa’nın geleceği “,” Ekstremizm ve popülizm uluslararası güvenliğe karşı en büyük tehlike olarak gösteriliyor mu? “,” Baltık-Karadeniz güvenlik topluluğunun oluşturulması: Etkinlik planına doğru” konularında paneller düzenlenecek.

Forum 17 Mart tarihinde sona erecek.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

849