Bakü’den İzmir’e, İzmir’den Bakü’ye sanat köprüsü - Fotoğraflar

Bakü Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müşavirliği, İzmir Balçova Belediyesi, Azerbaycan Ressamlar İttifakı, Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneğinin işbirliği ile 17-21 Ekim 2017 tarihlerinde Bakü’de Azerbaycan ve Türkiye ressamlarının katılımı ile “Renklerin Kardeşliği” adlı proje gerçekleştirdi.

Küratörlüğünü Azerbaycan Devlet sanatçısı, Ressamlar İttifakı Üyesi, Günay Mehdizade’nin yaptığı projenin sergi açılışı 19 Ekim 2017 tarihinde saat 19:00’da Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığının Müze Merkezinde yapıldı.

Sergide Türkiyeli ressamların proje kapsamında beraberlerinde getirdikleri ve Bakü’de yaptıkları ve Azerbaycanlı ressamların proje için yaptıkları resimler sergilendi.

Belirtmek gerekir ki, projenin birinci etabı 28 Mayıs – 02 Haziran 2017 tarihlerinde Azerbaycanlı ressamların katılımıyla İzmir’de gerçekleştirilmişti.

Ressamların atölye çalışmaları kültürel gezilerle zenginleştirilmiş, atölye çalışmalarını tamamladıktan sonra hazırladıkları eserleri Balçova Belediyesi Kültürevinde sergileyen sanatçılar düzenlenen kokteylde bir araya gelmişti.

Sergide Türkiyeli ressamlar: Bedri Karayağmurlar, Mahmut Durmuş, Reyhan Abacıoğlu, Faden Suzan Kudsioğlu, Gündoğdu Uğraş, Hatice Aydoğan’ın ve Azerbaycanlı ressamlar: Günay Mehdizade, Suğra Bağırzade, Adile Efendi, Alesker Kazımov, Rufat Asgerov, Azer İslam, Elmar Ağamirza, Mehriban Mühdizade, Fatima Mövlamova’nın eserleri sergilendi.

 

www.yenicag.info

3.5 K