Barcelona'da bir minibüs kalabalığa daldı: 13 ölü, 80 yaralı

İspanya’nın Barcelona şehrinde bir minibüs, kalabalığın arasına daldı. Katalonya İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, olayda 13 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

22.45 KATALAN LİDERİ: 2. ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, 80 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Katalan hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan kişi sayısını 80 olarak duyurdu. Puigdemont ayrıca, saldırıya ilişkin 2. bir şüphelinin daha tutuklandığını bildirdi.

22.30 IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters, Barselona saldırısını IŞİD’in üstlendiğini bildirdi.

22.12 DÜNYA LİDERLERİNDEN TEPKİLER

İspanya’nın en büyük 2. şehri Barcelona’da gerçekleşen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarına ilişkin, başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere çok sayıda ülke liderinden açıklamalar yapıldı. Putin ‘Barcelona tarihinin en kanlı saldırısı’ dediği olay nedeniyle taziyelerini dile getirdiği açıklamasında, “Yaşananlar bir kez daha terör güçlerine karşı tavizsiz mücadelede tüm dünya toplumun çabalarını gerçekten birleştirmesi gerektiğini teyit ediyor” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump ise, “Barcelona’daki saldırıyı kınıyoruz ve yardım için elimizden geleni yapmaya hazırız. Güçlü olun, sizi seviyoruz” dedi.

21.50 ‘SALDIRGANLARDAN BİRİ ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜ’ İDDİASI

İspanyol basını, saldırganlardan birinin çıkan çatışmada öldürüldüğünü, bir kişinin de yakalandığını ifade etti. Saldırıda kullanılan minibüsü kiralayan kişinin Driss Oukabir adlı Fas asıllı İspanyol vatandaşı olduğu belirtiliyor.

21.46 ‘BARİKAT KURULDU’ İDDİALARINA YALANLAMA

Katalonya polisi, bazı medya araçlarının Barcelona’daki restoranlardan birinde barikat kuran silahlı kişilerin bulunduğuna yönelik iddialarını yalanladı. Polisin Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Barcelona’nın merkezindeki işletmelerden hiç birinde hiç kimse barikat kurmadı” ifadelerine yer verildi.

21.30 RESMİ BİLANÇO AÇIKLANDI

Katalonya İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, olayda hayatını kaybedenlerin sayısının 13, yaralananların ise 50’den fazla olduğu duyuruldu.

21.21 BARCELONA’DA BİR OTOMOBİL 3 POLİSE ÇARPTI

Barcelona’da bir otomobil 3 polise çarptı Eleconomista.es, Barcelona’da bir otomobilin 3 polise çarptığını, ancak bu olayın daha önce kentin merkezinde yaşanan terör olayı ile ilgili olup olmadığının bilinmediğini yazdı. Sitedeki haberde, otomobilin polislere çarptığı kazanın la Diagonal caddesinde yaşandığı, fakat bu olayda araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Katalonya polisinin 3 mensubunun sağlık durumları hakkında ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Kaynak: sputnik

Yenicag.Info

www.yenicag.info

948