“Bu millete kefen biçenin sonu hep hüsran olmuştur”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan “Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum. Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen ATO Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Bu yıl ilk iki çeyrekte yüzde 5,2’yi yakaladık. Üçüncü ve dördüncü çeyrekte çok daha büyük oranlar bekliyoruz. 2017 büyümesinin, yüzde 6’dan fazla muhtemelen yüzde 7 civarı olması kimseyi şaşırtmayacaktır” dedi.

“2023 yılına kadar 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. Şu anda sayıları 800’e ulaşmış olan AR-GE araştırma geliştirme ve tasarım merkezlerinin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar bin 200’e ulaştırarak, istihdamın niteliğini de yükseltiyoruz.” diye konuştu.

“Döviz kurlarındaki suni şişkinliğin ortadan kalkacağına inanıyorum”

Erdoğan, “Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inanıyorum. Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Katılmıyorum ben, birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum.”niteliğini de yükseltiyoruz.” dedi.

“Bu millete kefen biçenin sonu hep hüsran olmuştur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne terör örgütleriyle dize getiriliriz ne silah gibi kullanılan ekonomik şantajlara boyun eğeriz ne kirli operasyonlara eyvallah ederiz. Tarih boyunca bu millete kefen biçenin sonu, hep hüsran olmuştur. Şimdi de öyle olacak.” diye konuştu.

www.yenicag.info

1.2 K