Çavuşoğlu: AB'ye son teklifimiz 16 Nisan'dan sonra  

Avrupa’ya vize muafiyeti hakkında Türkiye’nin Haziran ayında son teklifini yapacağını açıklayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa Birliğine geri kabul anlaşması çerçevesinde Vize muafiyeti konusunda son teklifimizi Haziran’da yapacağız” diye konuştu.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“16 Nisan’dan sonra AB’ye son önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır.

Kıbrıs sorunu

Kıbrıs sorununu çözmek için samimi çaba sarf ediyoruz ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da bazı adımları atacağız.

Rusya’ya heyet gidecek

Önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında bir heyet Moskova’ya gidecek. Rus muhataplarımızla oturup konuşacağız, tüm engelleri kaldırmak için inşallah bir mutabakatı sağlarız.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

643