Çavuşoğlu’nu Berlin’de coşkulu kalabalık karşıladı

Almanya’nın Hamburg kentinde vatandaşlara hitap ettikten sonra başkent Berlin’e geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gurbetçiler tarafından coşkuyla karşılandı.

Bakan Çavuşoğlu’na, bu gece konaklayacağı kent merkezindeki otele gelişinde çok sayıda vatandaş sevgi gösterisinde bulundu.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, “Dik dur eğilme bu millet seninle”, “Ya Allah Bismillah” ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

Kendisini karşılayan gurbetçilere seslenen Çavuşoğlu, Hamburg’da yaşayan vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Tüm engellemelere, sistematik baskıya ve Hamburgdaki Türklerin düğün salonlarının ruhsatının iptal edilmesine rağmen Türkiye Cumhuriyetinin Başkonsolosluğunun konutunun bahçesinde bin civarında vatandaşla bir araya geldiklerini belirten Çavuşoğlu, “Orası daha büyük olsaydı daha fazla vatandaşımız gelecekti. Şunu bir kere daha söylemek isterim; dünyanın neresinde olursa olsun bizim vatandaşlarımızla bağımızı kimse koparamaz, kimse bizim vatandaşlarımızla buluşmamızı engelleyemez.” diye konuştu.

Vatandaşların, “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganlarına karşılık Çavuşoğlu, “Bizler Allahın izniyle ne eğiliriz ne bükülürüz ne diz çökeriz. Bir tek Rabbimizin karşısında eğiliriz ve bir tek milletimize hesap veririz. Bizim kimseden korkumuz yok.” yanıtını verdi.

“SİZLERİ KOMŞULARINIZLA TÜRKİYE’YE BEKLİYORUZ”

Çavuşoğlu, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarını Türkiye ile Almanya arasında önemli bir köprü ve bir bağ olarak gördüklerini vurguladı. Herkesin de bunu böyle görmesi gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Sizin burada var olmanız, sizin 3,5 milyon insan olarak Almanya’da yaşamanız, Almanya ve Türkiyenin dostluğunun ve ilişkilerinin yararınadır. Biz böyle görüyoruz. Almanya da böyle görmesi lazım. Sizin Almanya’ya sağladığınız katkı ortada. İnşallah ileride tüm bu sorunları aşacağız, merak etmeyin. Siz de dik duracaksınız biz de dik duracağız. Bize dost olana dost olacağız, bize bir adım yaklaşana iki adım yaklaşacağız; bizim anlayışımız budur.”

Berlinde Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarına katılacağını belirten Çavuşoğlu, bu etkinlikte Türkiye’den firmalar, tur operatörleri ve Alman şirketleriyle bir araya geleceğini aktardı.

Çavuşoğlu, “Reisimizin bir çağrısı var biliyorsunuz, Başbakanımız da bu çağrıya yine katkı verdi. İnşallah bu sene komşularınızı da alıp Türkiyeye geleceksiniz. Sizleri hasretle bekliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“BİRİLERİNİ ÇATLATACAKSINIZ AMA”

Bakan Çavuşoğlu’nun 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla ilgili bir şey söylemeye ve hatırlatmaya gerek olup olmadığını sorması üzerine vatandaşlar, “Evet” karşılığını verdi.

O tarihin, Allahın izniyle güçlü Türkiye için yeni bir dönüm noktası olacağını dile getiren Çavuşoğlu, vatandaşların “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atmasına ilişkin, “Siz öyle diyorsunuz da birilerini çatlatacaksınız ama.” dedi.

Vatandaşların “Yalnız değilsiniz” sözlerine karşılık Çavuşoğlu, “Ne sizin sayenizde biz yalnızız ne de güçlü Türkiye sayesinde siz yalnızsınız. Sizi hiçbir zaman hiçbir şartta yalnız bırakmayacağız. Bunu göstermek için bu akşam Hamburga geldik, bugün de buradayız.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Çavuşoğlu, gecenin geç saatleri olmasına rağmen kendisini karşılamaya geldikleri için vatandaşlara teşekkür etti.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

619