Çelik: Avrupa Konseyi'nde misafir değil, ev sahibiyiz  

Avrupa Konseyi’ndeki çalışmaların verimli bir şekilde sürdürüleceğini belirten AB Bakanı Çelik, “Burada ev sahibiyiz, misafir değiliz” dedi

AB Bakanı Ömer Çelik, “Avrupa Konseyi bizim evimiz, biz burada ev sahibiyiz, misafir değiliz. Burayla olan çalışmalarımızı bundan sonra da verimli bir şekilde sürdüreceğiz.” dedi.

Çelik, “Türkiye’nin terörle mücadelesi Türkiye’nin güvenliğini sağladığı gibi Avrupa’nın da güvenliğini sağlamaktadır. Terörle mücadele var diye, özgürlüklerin kalkmadığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin yürürlükte olduğu ender bir model ortaya koymaktadır Türkiye, herkesin de bunu takdir etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çelik, Avrupa Konseyi’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn’la arasında geçen bir diyaloğu aktardı ve “Hahn’a sordum, Ne demek bu ‘AB rüyası bitti.’ Kendisi, kendi ifadesinin öyle olmadığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Çelik’in öne çıkan diğer açıklaması ise şöyle:

Türkiye’nin terörle mücadelesi Türkiye’nin güvenliğini sağladığı gibi Avrupa’nın da güvenliğini sağlamaktadır. Terörle mücadele var diye, özgürlüklerin kalkmadığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin yürürlükte olduğu ender bir model ortaya koymaktadır Türkiye, herkesin de bunu takdir etmesini bekliyoruz.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.1 K