Cem Yılmaz hakkında suç duyurusu

Prof. Dr. Orhan Kural, “Deli Aşk” filminde “uyarıcı madde kullanımını özendirdiği” iddiasıyla oyuncu Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, “Deli Aşk” isimli filmde “uyarıcı madde kullanımını özendirdiği” iddiasıyla oyuncu Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı’na avukatıyla gelen Kural, suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim etti.

Kural, savcılığa verdiği ifadesinde, gençlerin sigaraya başlamasındaki en önemli etkenin özendirme olduğuna dikkati çekti.

Sigaraya karşı mücadelesini sürdüreceğine anlatan Prof. Dr. Kural, savcılık ifadesinde “Sigaraya özentinin oluşmasında, ekseriyetle toplumun önde gelen kişilerinden olan komedyen Cem Yılmaz’ın gerek sahne filmlerinde gerekse sahne şovlarında sigarayı ön plana çıkarması hususunun etkili olduğunu gördüm. Keza bunun son örneği, Cem Yılmaz’ın aynı zamanda yapımcısı olduğu ‘Deli Aşk’ isimli filminde oyunculuğu sırasında ağzında sigara ile sahnede yer almasıdır.” değerlendirmesini yaptı.

Kural, Yılmaz hakkında uyarıcı madde kullanımını özendirme suçunu işlediği iddiasıyla Kabahatler Kanunu 39. maddesi ve 4207 sayılı kanunun ilgili maddelerince adli para cezası uygulanmasını talep etti.

Prof. Dr. Orhan Kural, “Pek Yakında” filmiyle ilgili de “uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirdiği” iddiasıyla, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

ORHAN KURAL KİMDİR?

Orhan Kural, 1950 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Kadıköy Maarif Koleji, İTÜ Maden Fakültesi ve New York Columbia Üniversitesi’nde tamamladı.

Eğitim hayatının ardından 1973 yılında Maden Yüksek Mühendisi ünvanını kazanarak İTÜ Maden Fakültesi’nde asistan olarak görev yapmaya başladı. 1981 yılında da Federal Almanya Hükümeti’nin verdiği DAAD bursuyla 14 ay süre boyunca Aachen Teknik Üniversitesi’nde briketleme konusunda araştırmalar sürdürdü.

1982’nin Kasım ayında Venezuela Hükümeti’nin davetiyle Maracaibo Kenti’nde kömür teknolojisi ile ilgili bir seminere katıldı. Değişik dillerde kömür teknolojisi, hava kirliliği ve briketleme üzerine 50 civarında makale yazmıştır. Aynı zamanda yaptığı çalışmalar doğrultusunda kömürün briketlenmesinde ekonomik olup, sağlığa zararlı olmayan katkı maddeleri geliştirdi. Geliştirdiği katkı maddeleri ile Türkiye ve Türkiye dışında geniş bir uygulama alanı imkanı buldu.

Yüze yakın ülkede ve Türkiye’de çok sayıda konferans ve seminerler verdi. Konuşmacı ve yönetici olarak birçok eğitim programlarına ve panellere katıldı.

Kömür konulu 3 adet Türkçe ve bir adet İngilizce kitabın editörlüğünü yapan Orhan Kural’ın, İngilizce hazırlanan Coal adlı eserine 22 devlet başkanı önsöz yazdı ve bu özelliği ile Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Öte yandan TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 adet araştırma projesi yürütücülüğü ve değişik danışmanlık görevleri bulunmaktadır.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

604