Çin'in en büyük amfibi uçağı AG600 ilk testlerden başarıyla geçti - VIDEO

Deniz kurtarma, orman yangın söndürme, deniz çevre izleme ve koruma için kullanılacak AG600’dan 17 adet üretilecek.

Çin, Güney Çin’in Zhuhai kentinde dünyadaki en büyük amfibi uçakların kör açma testini başarıyla gerçekleştirdi. Kayma testi ise dün yapıldı. Çin Havacılık Endüstrisi General Aircraft Co Ltd.’ye göre diğer testler ve kontroller devam ediyor ama şu ana kadar hemen hemen tüm çalışmalarda başarı sağlandı ve gelecek için umutlu olduğu açıklandı.

Dünyanın en büyük amfibi uçağı olarak tasarlanan 38.8 metre kanat genişliğindeki 37 metrelik AG600, 53.5 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip hali ile dikkat çekiyor diyebiliriz.

Devlet gazetesi Xinhua haber ajansı, 20 saniyede 12 ton su toplayıp tek bir yakıt deposunda 370 tona kadar su taşıyabileceğini bildirdi ve bu oldukça heyecan yarattı.

Mükemmel manevra kabiliyeti ve nispeten geniş kapsamlı arama kapsamı serisi ile AG600, esas olarak deniz kurtarma, orman yangın söndürme, deniz çevre izleme ve koruma için kullanılacaktır. Çin Havacılık Sanayii A.Ş., Mart ayında yaptığı açıklamada, AG600, mayıs ayı sonlarında arazi üzerinde ilk kez uçağa bindiğini ve 2017 yılının ikinci yarısında ilk defa ciddi anlamda kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

Uçak geliştiricisi 17 adet AG600 için emir aldığını belirtti ve testlerden sonra üretimin başlayacağı söylendi.

Kaynak: QHA

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.8 K