Cumhurbaşkanı Ceenbekov, Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Koçkorov’u kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı Ulukbek Koçkorov’u makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, kabulde, 2020 Bölgesel Kalkınma, Ülkenin Dijitalleşmesi ve Çocuklara Destek Yılı kararının uygulanmasına yönelik tedbirler ele alındı.

Ceenbekov, kararnamede, ailenin kurumunu desteklemeyi amaçlayan, sosyal hizmetler sağlama ve çocukların ve çocukluğun etkili sosyal korunmasını sağlama sürecinin otomasyonu olmak üzere iki alana öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı.

Devlet Başkanı, sosyal olarak korumasız vatandaş kategorilerini, zor durumdaki çocukları ve engelli çocukları desteklemek için yeni mekanizmalar ve yöntemler geliştirmenin önemine dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanı, toplumun sosyal açıdan savunmasız sektörlerinden çocuklar dahil toplumun ve iş dünyasının sosyal koruma sisteminin dijitalleşmesi üzerine devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Koçkorov, topluma sunulan hizmetlerin kalitesini, hedefini ve verimliliğini artırmak için tüm sistemin dijitalleştirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bakan, zor durumlarda otomatik bir çocuk veri tabanı geliştirildiğini sözlerine ekleyerek, şu anda, ülkenin 5 bölgesinde, bu sistemin pilot operasyonu devam ettiğini dile getirdi. Koçkorov, ilgili devlet organları, ortaya çıkan sorunlara hızlı bir şekilde yanıt vermesine ve karar vermesine izin verecek şekilde ona bağlanacağını ifade etti. Ulukbek Koçkorov, Mart 2020’de otomatik bir çocuk veri tabanının tam teşekküllü bir lansmanının beklendiğini kaydetti.

Devlet sosyal hizmetlerinin sağlanmasının otomasyonunu uygulamak için aktif çalışmayı memnuniyetle karşılayan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, vatandaşların mali ve zaman maliyetlerini azaltmak için sosyal hizmetlerin sayısını ve nüfusa elektronik ortamda gerekli bilgilerin daha da artırılması gerektiğinin altını çizdi.

www.yenicag.info

535