Cumhurbaşkanı Ceenbekov, DB Orta Asya Bölgesel Direktörü Burunçuk`u kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, ülkede temaslarda bulunan Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü Liliya Burunçuk’u makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası Bişkek Ofis Bşkanı Bolormaa Amgaabazar’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Kırgızistan ile Dünya Bankası arasındaki işbirliğin güncel konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Devlet Başkanı, Dünya Bankası’nın, özellikle enerji, ulaşım, dijitalleşme ve eğitim ve sosyal tesislerin inşaatı alanlarında yatırım ortamını, sosyal alanı ve ileri sanayilerin gelişimini geliştirmek için önemli destek sağlayan ülkenin stratejik ortaklarından biri olduğunu vurguladı.

Sooronbay Ceenbekov, kalkınma ortaklarının stratejik hedeflerin uygulanmasında ve gelecek reformlarda desteklenmesinin Kırgızistan için çok önemli olduğunu belirtti.

Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü Liliya Burunçuk, 2019-2022 ortaklık programı çerçevesinde Kırgızistan ile işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.

Ayrıca, Banka’nın gelişmekte olan ülkelere koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele etmek için bir Fon kurmayı planladığını dile getiren Burunçuk, Kırgızistan ile bu yönde işbirliği olasılığını dikkate almaya hazır olduğunu ifade etti.

Kabar

www.yenicag.info

595